ГоловнаЕкономікаБізнес

UkrLandFarming Бахматюка готується стати якірним зернотрейдером України, - ЗМІ

Компанія далі будує нові зернові потужності.

UkrLandFarming Бахматюка готується стати якірним зернотрейдером України, - ЗМІ
Фото: latifundist.com

Агрохолдинг UkrLandFarming, що належить бізнесменові Олегу Бахматюку, залишається єдиною компанією в Україні, яка далі будує нові підприємства для зберігання і перевантаження зерна. Про це пише сайт "Вести" у статті "Де українські аграрії зібралися зберігати другий за рахунком рекордний урожай".

"UkrLandFarming виявився єдиною компанією, яка протягом минулого року займалася будівництвом нових потужностей, оскільки інші великі учасники ринку зосередилися виключно на модернізації наявних підприємств", - йдеться в матеріалі.

Видання підкреслює, що на сьогодні UkrLandFarming вже має найбільші потужності для одночасного зберігання зерна серед представників бізнесу, і поступається за цим показником лише "Державній продовольчо-зерновій корпорації України" (ДПЗКУ).

"Найбільшим приватним оператором мереж для зберігання зерна є компанія Олега Бахматюка UkrLandFarming. Сучасне технологічне забезпечення елеваторів дозволяє одночасно розмістити на своїх підприємствах до 2,66 млн тонн зерна. Два елеваторні комплекси, розташовані в Сумській і Полтавській областях, здатні одноразово розмістити 488 тис. тонн і 466 тис. тонн відповідно і є найбільшими в Євразії", - пише видання.

Повідомляється, що до кінця 2016 року UkrLandFarming має намір запустити два елеватори у Вінниці, які вже побудовано на 80%, і збільшити сукупну потужність понад 3 млн тонн зерна. Всього на інвестиційні проекти цього року агрохолдинг має намір витратити близько 1 млрд грн.

"Ми будемо розширюватися. Ми виробляємо близько 3 млн тонн, плюс як трейдер ми закуповуємо близько 1,5 млн тонн. Ми можемо ефективно збирати на свої елеватори зернові з усієї України - ми маємо інфраструктуру по всій країні. Ми добре позиціоновані для того, щоб стати якірним трейдером для України, як свого роду Cargill в міжнародному масштабі, і вантажити нормальні експортні партії", - цитує видання заступника генерального директора UkrLandFarming Ігоря Петрашка.

Як повідомлялося, UkrLandFarming готується до будівництва зерноперевантажувального терміналу в порту "Південний". Старт робіт заплановано вже цьогоріч.

Комплекс дозволить оперативно завантажувати суховантажі. Ємність одноразового зберігання зерна на терміналі сягне 800 тис. тонн. До складу мультифункціонального аграрного хаба також увійдуть контейнерний термінал, комбікормовий завод та олійно-жировий комплекс, який вироблятиме на експорт понад 260 тис. тонн олії на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram