ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ розслідує подорожчання автогазу на українських заправках

За останній місяць ціни на паливо зросли на 15%

АМКУ розслідує подорожчання автогазу на українських заправках
Фото: esteo.com.ua

Антимонопольний комітет розслідує підвищення роздрібних цін на скраплений газ, що використовується як моторне пальне, які за останній місяць зросли в усіх регіонах України в середньому на 15%.

Як повідомляє офіційний сайт АМКУ, найстрімкіше ціни почали рости на початку липня 2016 року.

"При цьому тільки за одну добу (з 11 по 12 липня) в мережах АЗС (АГЗС) окремих операторів ринку 1 літр зазначеного пального подорожчав майже на 1 гривню", - наголошується в повідомленні.

На думку Антимонопольного комітету, таке подорожчання могло бути обумовлено не тільки об'єктивними факторами ціноутворення, а й бути наслідком порушень законодавства про захист економічної конкуренції учасниками ринку. Тому АМКУ почав відповідне розслідування.

"У разі виявлення в діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій або зловживань монопольним (домінантним) становищем, до порушників буде застосовано передбачені законодавством санкції", - підкреслили в комітеті.

В АМКУ нагадали, що за зловживання монопольним становищем передбачено штраф у розмірі до 10% доходу (виторгу) суб'єкта господарювання за рік, що передує року накладення штрафу.

Нагадаємо, в березні АМКУ звинуватив мережі автозаправних станцій WOG, OKKO, Shell і SOCAR у змові. Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти зазначених операторів стали найвищими в Україні, перевищивши рівень індикативних цін, розрахованих Міненерговугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram