ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд дозволив НАБУ здійснити виїмку документів у НБУ

Бюро підозрює розтрату 12 млрд гривень.

Суд дозволив НАБУ здійснити виїмку документів у НБУ
Фото: www.profi-forex.org

Солом'янський районний суд Києва 1 липня дозволив детективам Національного антикорупційного бюро України тимчасово отримати доступ до документів Національного банку України.

Детективам дозволено ознайомитися з документами, що містять банківську таємницю, і зробити копії з них, йдеться в ухвалі суду, доступній у Єдиному реєстрі судових рішень.

Ці слідчі дії знадобилися НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження від 27 квітня за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Встановлено, що у 2014-2015 роках посадові особи НБУ за попередньою змовою із працівниками "Південкомбанку", банку "Київська Русь", Міського комерційного банку, Автокразбанку, Терра Банку, Дельта Банку, банку "Хрещатик" і банку "Фінанси та Кредит" розтратили 12 млрд гривень Нацбанку шляхом незаконного рефінансування цих банків.

Також НАБУ вважає, що посадові особи Дельта Банку, банку "Київська Русь", "Південкомбанку", Терра Банку, Автокразбанку, банку "Хрещатик" і банку "Фінанси та Кредит", а також Національного банку України витратили ці 12 млрд грн на погашення кредиторської заборгованості підконтрольних підприємств перед Meinl Bank Aktiengeselschaft (Відень, Австрія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram