ГоловнаЕкономікаБізнес

Смарт-Холдинг реалізує проект індустріального парку на території ЧСЗ у Миколаєві

Парк працюватиме у форматі логістичного хабу з акцентом на зернові вантажі і метал.

Смарт-Холдинг реалізує проект індустріального парку на території ЧСЗ у Миколаєві

Смарт-Холдинг має намір створити індустріальнo-логістичний парк на території Чорноморського суднобудівного заводу в Миколаєві.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив генеральний директор компанії Олексій Пертін.

За його словами, парк буде функціонувати у форматі логістичного хабу з акцентом на зернові вантажі і металопродукцію. Ця концепція передбачає також розміщення на його майданчику супутніх виробництв для переробки сільгосппродукції й обробки металу, а також низки інших пов'язаних із цими напрямками сервісних виробництв.

Пертін уточнив, що під індустріальний парк (ІП) передбачено відвести близько 90% незадіяних зараз в основному виробництві площ ЧСЗ. Проект передбачає будівництво власної обмінної залізничної станції і проведення робіт з розчищення акваторії.

За словами гендиректора, однією з переваг майбутнього ІП перед аналогічними майданчиками-сусідами буде готовність надавати спеціалізовані склади для окремого зберігання і накопичення вантажів. "Це важливо, перш за все, для нішевої зернової номенклатури, коли вантажовідправник зацікавлений у збереженні якісних і видових характеристик конкретної партії вантажу", - наголосив Пертін.

Окрім того, незадіяні сьогодні ЧСЗ адміністративні площі будуть використовувати під бізнес-центри, для розміщення офісів і резидентів парку, і представників малого та середнього бізнесу Миколаєва.

Компанія розраховує, що за підсумками реалізації проекту миколаївський майданчик матиме можливості перевалювати до 4 млн тонн на рік.

Керуючою компанією парку стане компанія "Наваль-Логістик", яка до серпня планує завершити розробку його концепції.

Пертін також додав, що миколаївська суднобудівна верф SMG і машинобудівне виробництво продовжать роботу, оскільки суднобудівний напрям залишається базовим бізнесом для холдингу.

Смарт-Холдинг - одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включаючи гірничо-металургійний і нафтогазовий комплекси, суднобудування, нерухомість, машинобудування і сільське господарство. Інвестиційна діяльність Смарт-Холдингу сфокусована на інвестиціях в Україну. Смарт-Холдинг бере участь у проектах як стратегічний чи портфельний інвестор.

Smart Maritime Group - найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований 2009 року для управління морегосподарськими активами Смарт-Холдингу. SMG об'єднує дві найбільші суднобудівні верфі - миколаївську і херсонську. Верфі не мають статусу юридичної особи, при цьому керуючою компанією SMG є ТОВ "Смарт Мерітайм Груп", яке розташоване в м. Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram