ГоловнаЕкономікаБізнес

Адвокати запевнили у відсутності кримінальних справ у Німеччині проти Фірташа

Українського олігарха залучали як свідка в розслідуваннях, що стосуються третіх осіб.

Адвокати запевнили у відсутності кримінальних справ у Німеччині проти Фірташа
Фото: Макс Левин

Адвокати голови ради директорів компанії Group DF Дмитра Фірташа заявляють про відсутність будь-яких кримінальних справ у Німеччині проти українського підприємця.

Про це йдеться в заяві адвокатів, яку розповсюдила прес-служба Group DF, повідомляють Українські Новини.

"У Німеччині немає будь-яких порушених або незакритих проти Дмитра Фірташа кримінальних справ. Фактом є те, що пана Фірташа дійсно притягували як свідка в розслідуваннях, що стосуються третіх осіб у Німеччині", - йдеться в заяві.

Адвокати розцінюють подібну інформацію, яку надрукували німецькі ЗМІ і передрукували деякі українські ЗМІ, як перекручену.

"Навмисне перекручена інформація та інсинуації, опубліковані в німецькій щотижневій газеті "Фокус", не відповідають дійсності і вже були спростовані іншими відомими і серйозними виданнями, такими як Der Spiegel", - ідеться в заяві.

Як повідомляли, в квітні стало відомо, що в Німеччині Фірташа підозрюють у підкупі чиновників кримінальної поліції.

Також повідомляли, що 20 квітня у віденському будинку українського олігарха Фірташа пройшли обшуки за запитом Німеччини.

Пізніше адвокат Фірташа повідомив, що його клієнт є свідком, а не обвинуваченим у слідчих діях, які проводила поліція Австрії в його будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram