ГоловнаЕкономікаБізнес

Обраний на конкурсі гендиректор "Укрпошти" розпочав роботу

Смілянському доручили зробити підприємство успішним без скорочення робочих місць

Обраний на конкурсі гендиректор "Укрпошти" розпочав роботу
Владимир Омелян (слева) и Игорь Смелянский
Фото: mtu.gov.ua

Обраний на відкритому конкурсі генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський розпочав виконання своїх обов'язків з 1 липня. Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

У понеділок, 4 липня, його офіційно представили колективу підприємства.

Представляючи Смілянського, міністр Володимир Омелян заявив, що перед ним стоїть виклик створити нову якість послуг "Укрпошти" при збереженні нинішньої кількості робочих місць. "Питання номер один - це корпоратизація, вихід Укрпошти з ситуації, у якій вона знаходиться: низькі зарплати, недосконале матеріальне забезпечення, проблеми процедур. Це великий колектив - 80 тисяч осіб. Ми розуміємо, що оптимізація не може відбуватися за рахунок скорочення кількості робочих місць, мова йде лише про поліпшення ефективності самої праці", - сказав Омелян.

У свою чергу Смілянський заявив, що в першу чергу спробує навчити співробітників "Укрпошти" посміхатися клієнтам.

"Клієнти мусять отримувати задоволення від співпраці з колективом і організацією. Ми будемо фокусуватися на простих, зрозумілих усім речах: на знищенні черг, підвищенні рівня сервісу, на введенні базових, зрозумілих усім послуг, якими буде користуватися більшість населення України", - сказав він.

Нагадаємо, Смілянський має 17 років досвіду у сфері стратегічного, управлінського і фінансового консалтингу, в т.ч. у провідних світових консалтингових компаніях. Зараз працює у Нью-Йорку (США), має досвід роботи в Україні (в банку ПУМБ) та інших країнах світу (США і Росії). Отримав ступінь МВА у Georgetown University і ступінь Juris Doctor в George Washington University Law School.

Його вибрали з 48 претендентів на посаду голови "Укрпошти". Смілянський отримуватиме 333 тисячі гривень на місяць.

"Укрпошта" є національним оператором поштового зв'язку, який має у своєму розпорядженні більш ніж 11 тисяч поштових відділень. Раніше в.о. гендиректора був Ігор Ткачук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram