ГоловнаЕкономікаБізнес

Реструктуризація боргів українських агрохолдингів показала довіру до галузі, - міністр Кутовий

Міністр агрополітики відзначає пожвавлення української економіки.

Реструктуризація боргів українських агрохолдингів показала довіру до галузі, - міністр Кутовий
Тарас Кутовий
Фото: kutoviy.com

Успішні переговори з кредиторами великих агрохолдингів «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка і UkrLandFarming Олега Бахматюка подали позитивний сигнал інвесторам української економіки. Про це пише LB.ua в матеріалі "Перемога над боргами: великі агрохолдинги успішно провели реструктуризацію».

«Проведена реструктуризація (компанії UkrLandFarming, - ред.) - це показник того, що є довіра до галузі.

Я дуже задоволений тим, що всі переговори відбулися позитивно, частина з них ще триває. Кількість переговорів, в тому числі з посольствами, бажання організовувати бізнес-візити до нас дуже виросли. У цьому інвесторам подано позитивний сигнал», - цитує видання міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового.

За словами міністра, інтерес інвесторів співпрацювати з українськими компаніями свідчить про пожвавлення української економіки.

«Також позитивний сигнал в тому, що макроекономічні показники в Україні, хоч і незначно, але ростуть. І якщо у нас будуть додаткові ознаки стабільності, а для цього є підстави, то буде рости і обсяг інвестицій», - зазначає Кутовий.

Видання нагадує, що Юрій Косюк домовився з власниками цінних паперів «МХП» про реструктуризацію єврооблігацій на суму $750 млн, а Олег Бахматюк прийшов до компромісу з інвесторами з реструктуризованого боргу в $1,3 млрд.

«При хороших намірах власника, при його бажанні залишитися в бізнесі, залишитися в хороших відносинах з кредиторами, можливий компроміс і рішення, яке може задовольнити всі сторони», - коментує директор аналітичного департаменту компанії Concorde Capital Олександр Паращій.

Інші експерти відзначають, що відстрочка виплат за борговими зобов'язаннями дозволить агрохолдингу Олега Бахматюка розморозити інвестиційні проекти. На руку великим компаніям і поліпшення ситуації з відшкодуванням експортного ПДВ.

«Поряд зі скасуванням спеціального режиму ПДВ, агрохолдингам почали повертати експортний ПДВ. І якщо підприємство експортує, то у нього залишається нульова ставка. І холдинги, які самі експортують свою продукцію, нічого не втратили в порівнянні з тим, що було до цього. Вони навіть добирають трохи більше», - каже голова асоціації «Аграрний союз України» Геннадій Новіков.

Нагадаємо, в Міністерстві аграрної політики і продовольства України прогнозують збільшення частки сільгосппродукції до половини загального обсягу українського товарного експорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram