ГоловнаЕкономікаДержава

Закон про управителів ухвалили через неможливість відмивати гроші на ремонті будинків, - екс-міністр

"Краще будувати дороги - там закопали, вирили і ніхто не проконтролює".

Закон про управителів ухвалили через неможливість відмивати гроші на ремонті будинків, - екс-міністр
Алексей Кучеренко
Фото: Макс Требухов

Колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко вважає, що закон "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" ухвалили тому, що на житлових будинках неможливо відмивати гроші.

Про це він заявив на круглому столі "Багатоквартирні будинки у власності українців" в Інституті Горшеніна.

"Кожен уряд не хотів вкладати кошти в ремонт житлових будинків. Пояснюю чому: коли кожен бюджетний рядок розписано у схемі відкатів, то краще будувати дороги: там закопали, вирили - і ніхто не проконтролює, краще будувати інженерні споруди. А ось в ОСББ важко завести гроші", - заявив він.

"І коли зрозуміли, що гроші там важко відмивати, то придумали байку: нікому ми нічого не винні, нічого держава не зобов'язана, все перекладемо на населення. Ось головна причина", - сказав він.

Нагадаємо, в травні 2015 року Рада прийняла закон про власників багатоповерхівок, який запроваджує інститут управителів багатоквартирними будинками.

Закон набуває чинності з 1 липня, але на час проведення конкурсів з обрання управителів або створення об'єднання власників багатоквартирних будинків (ОСББ) ЖЕКи й далі будуть обслуговувати багатоквартирні будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram