ГоловнаЕкономікаДержава

Держфінінспекція припинила діяльність

Кабмін запустив роботу Державної аудиторської служби.

Держфінінспекція припинила діяльність
Фото: rbc.ua

У п'ятницю, 24 червня, Кабінет Міністрів схвалив розпорядження, яке дозволяє Державній аудиторській службі почати діяльність. Держфінінспекція, відповідно, припиняє її.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

Реорганізація ДФІ в Аудиторську службу була розпочата в жовтні 2015 року.

"Мета цього кроку - перейти від функцій контролю до аудиту, який буде націлений на запобігання нецільового, неефективного використання бюджетних коштів і майна, переорієнтація інспектування саме на значні фінансові порушення, а також забезпечення проведення ревізій винятково на основі ризиків", - наголошено в повідомленні.

Згідно з рішенням Кабміну, на базі 27 територіальних фінансових інспекцій створюються п'ять міжрегіональних територіальних органів ДАС. Встановлено граничну чисельність співробітників нового відомства - 3200 осіб, у тому числі апарату - 520.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів реорганізував Державну фінансову інспекцію в Державну аудиторську службу 28 жовтня 2015 року. Аудиторська служба стане новим центральним органом виконавчої влади.

Держфінінспекція - це колишнє Головне контрольно-ревізійне управління. Інспекція здійснювала контроль за використанням бюджетних коштів і використанням державного майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram