ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія отримала пропозицію про продаж Промінвестбанку

ВЭБ вимагає від покупця повернути кредити, видані "дочці".

Росія отримала пропозицію про продаж Промінвестбанку
Фото: i.ua

Російський Внешэкономбанк отримав індикативну пропозицію (лист про наміри) про продаж українського Промінвестбанку. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"У нас уже з'явилися інтересанти з придбання. Можу сказати, що навіть є індикативна пропозиція, вона нас не дуже влаштовує, ми думаємо, що, напевно, до осені отримаємо більш реалістичну пропозицію", - заявив у п'ятницю голова ВЭБ Сергій Горьков.

Він заявив, що покупець повинен повернути ВЭБ видане Промінвестбанку у вигляді міжбанківських кредитів (МБК). Йдеться про сотні мільйонів доларів.

"Питання, протягом якого терміну будуть повертатися МБК, на яких умовах, це дуже комплексне питання. У квітні ми відмовилися від пропозиції, тому що не було гарантій повернення МБК", - наголосив він.

Нагадаємо, Промінвестбанк входить у число найбільших українських банків за показником активів (39,3 млрд грн станом на 1 квітня 2016 року).

Банк фактично контролюється урядом Росії. До 2009 року Промінвестбанк був банком з українським капіталом, однак у розпал кризи його продали ВЭБ РФ, що є російською державною корпорацією.

У липні 2015 року ПІБ потрапив під американські санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram