ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська компанія відкрила в Миколаєві перевантажувальний комплекс за $180 млн

Він включає в себе один з найбільших в Україні заводів з виробництва рослинної олії.

Американська компанія відкрила в Миколаєві перевантажувальний комплекс за $180 млн
Фото: president.gov.ua

Американська компанія Bunge в середу відкрила у Миколаєві виробничо-перевантажувальний комплекс, у який було інвестовано $180 млн.

Інфраструктура комплексу включає один із найбільших в Україні заводів з виробництва рослинної олії, олійний термінал і розширені потужності зернового терміналу, пише "Інтерфакс-Україна".

У 2011 році у Миколаєві Bunge побудував перевантажувальний термінал. Сукупна вартість обох проектів становить $280 млн.

Відкривати комплекс до Миколаєва приїхав президент України Петро Порошенко, який заявив, що інвестиції Україні зараз "потрібні, як повітря".

"Відкриття цього комплексу є прикладом твердої віри інвестора в хороше економічне майбутнє України. Це не просто слова - це голосування за Україну грошима. Грошима американського інвестора, який створює нові робочі місця, грошима, які збільшують податкові надходження до державного та місцевих бюджетів, грошима, які збільшують закупівельну ціну в українському фермера, валютний дохід України і зміцнюють курс національної валюти, і є найкращою рекламою інвестиційних можливостей та інвестиційної привабливості країни", - сказав Порошенко.

Bunge працює у сфері агробізнесу та продуктів харчування. Здійснює діяльність більш ніж у 40 країнах світу. Кількість її співробітників сягає майже 35 тисячі осіб.

Основними активами Bunge в Україні є Дніпропетровський олієекстракційний завод, що виробляє рафіновану соняшникову олію під ТМ "Олейна", "Розумниця", і дочірнє підприємство з іноземною інвестицією "Сантрейд" (Київ) з елеваторами у низці регіонів України. Крім трейдингу зерном і олією, компанія також здійснює торгівлю засобами захисту рослин, насіннєвим матеріалом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram