ГоловнаЕкономікаБізнес

Підприємці просять Марушевську зламати "сірі схеми" на Одеській митниці

"Митники не вникають у суть закону, вони чіпляються до ком, до слів".

Митники використовують будь-які формальні приводи, щоб змусити "білі" компанії платити "відкати". Про це заявила представник компанії "Твоя логістика" Ірина Заєць, повідомляє "112 канал".

"У нас останнім часом було оформлено понад 2 тис. декларацій, і, допустивши одну незначну механічну помилку, нам зараз хочуть виписати протокол. Хоча згідно з тим самим Митним кодексом, ми маємо право відкликати декларацію, але нам такої можливості не дають. Усі знають, як працюють митники - підприємець платить за кожну оформлену декларацію. Ми - як біла прозора компанія - нікому жодних грошей платити не збираємося", - заявила Заєць.

Представник компанії впевнена, що це є своєрідним тиском на підприємство з боку одеських митників.

"Що більша компанія, що більший її оборот - то більша ймовірність того, що будуть допущені помилки. Ми не проти відкликати декларацію, виправити помилки і доплатити платежі, але нам не дають такої можливості", - констатує підприємець.

У компанії вважають, що так інспектори намагаються вибити якомога більше грошей з бізнесу. Адже будь-яка біла компанія має прибуток тільки від обороту, а не з кожної декларації, тому такі дії митників можуть призвести до того, що білі компанії змушені будуть перейти на сірі схеми роботи.

"У Митному кодексі прописано, що протоколи виписують на ті компанії, які навмисне ухиляються від сплати мита, але митники не вникають у саму суть закону, вони чіпляються до ком, до слів", - говорить Ірина Заєць.

Про проблему представники компанії мають намір розповісти голові Одеської митниці Юлії Марушевській. І сподіваються, що вона зможе вплинути на ситуацію і зламати такі схеми тиску на легальний бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram