ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономрозвитку маніпулює конкурсами на власний розсуд, - ЗМІ

Мінекономрозвитку маніпулює конкурсами на власний розсуд, - ЗМІ
Фото: e.kryzhanivsky/Depositphotos

У результаті третього "першого туру" конкурсу комітет з призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку вибрав кандидата на посаду директора держпідприємства "Укренерго". Ним став Сергій Зуєв.

Обрану кандидатуру повинен затвердити Кабінет Міністрів, після чого з ним буде підписано контракт.

"Зуєв переміг з третьої спроби. Конкурс на посаду директора ДП "Укренерго" призначили в жовтні 2015 року. Після першого етапу конкурсу Мінпалива зробило заяву: "За результатами обговорення й аналізу конкурсних пропозицій учасників конкурсного відбору комісія прийшла до висновку, що пропозиції управління ДП "НЕК "Укренерго", подані учасниками конкурсного відбору, не забезпечують належної ефективності управління підприємством", - повідомили Українські новини.

За даними видання, на перший тур нового конкурсу було подано 27 заявок, заявки Зуєва не було. Співбесіди пройшли 6-7 квітня. Жодних заяв у пресі, жодної офіційної інформації про результати не було.

21 квітня Мінекономрозвитку знову оголошує "перший етап" конкурсу, третій за рахунком, ніяк не пояснюючи, що сталося з другим. Заявлено 30 учасників, включно із Сергієм Зуєвим, при цьому станом на 6 квітня його заявки та документів у МЕРТ не було.

Призначенням Сергія Зуєва займаються Роман Бондар (партер у кадровому агентстві Talent Advisors) і Володимир Семенихін (директор департаменту МЕРТ з питань розвитку підприємництва та регуляторної політики). Усі троє дуже активно комунікують між собою в соціальній мережі Facebook. Близькість Бондара і Семенихіна до Айвараса Абромавичуса дозволила отримати Зуєву привілейовані умови для перемоги.

"Конкурсна презентація Сергія Зуєва російською мовою оцінена експертами як поверхнева і беззмістовна", - зазначають "Українські новини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram