ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні не підвищуватимуть пенсійний вік

Влада розраховує наповнити Пенсійний фонд завдяки іншим заходам.

В Україні не підвищуватимуть пенсійний вік
Фото: dyvys.in

Питання підвищення віку виходу на пенсію в переговорах з Міжнародним валютним фондом наразі немає в порядку денному, заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі телеканалу "112".

За словами міністра, це питання хоч і обговорюють на різних рівнях, проте позиція уряду і президента зводиться до того, що Україна може застосувати інші заходи для наповнення Пенсійного фонду України.

Пенсійна реформа є одним з "маяків" кредитної програми Міжнародного валютного фонду.

6 травня уряд вніс у Верховну Раду законопроект №4608 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування і єдиних принципів нарахування пенсій".

Згідно з цим документом, з 1 липня 2017 року має запрацювати трирівнева система пенсійного забезпечення. Перший рівень - це солідарна система (ті самі пенсії, що й сьогодні), другий - так звана накопичувальна, яка передбачає, що роботодавець буде відраховувати 2% на спецрахунок. На третьому рівні системи будуть працювати тільки приватні фонди.

Передбачають, що з 1 липня 2017 року запровадять накопичувальну систему пенсійного страхування з професійними пенсійними програмами для осіб віком до 35 років, які мають право на призначення пенсії за вислугу років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram