ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін заборонив санітарне вирубування лісів

Мораторій діятиме до перегляду нормативних актів, які його регулюють

Кабмін заборонив санітарне вирубування лісів
Фото: www.facebook.com/ecokilldozer

Кабінет Міністрів у середу ухвалив рішення заборонити санітарне вирубування лісів, повідомив міністр екології Остап Семерак.

Заборона діятиме до перегляду нормативно-правових актів, які її регулюють, написав він у фейсбуці.

"Уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (вирубування) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагентством нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їхнього здійснення. Це - реакція уряду на мій звіт про інспекцію національних парків Карпатського регіону. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить варварське вирубування лісів", - зазначив Семерак.

Сьогоднішнє рішення Кабміну покликане запобігти комерційному вирубуванню лісу під виглядом санітарного.

Також уряд ухвалив рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів Олександра Ковальчука у зв'язку з масовим вирубуванням лісів.

Нагадаємо, у рамках боротьби з незаконним вирубуванням наприкінці березня 2016 року Кабмін заборонив санітарне вирубування дерев у природних заповідниках і пам'ятках природи. У липні 2015 року набув чинності закон, яким вводиться 10-річний мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram