ГоловнаЕкономікаДержава

Нацкомісія вирішила підвищити тарифи на тепло на 75-90%

Нові тарифи набудуть чинності з 1 липня

Нацкомісія вирішила підвищити тарифи на тепло на 75-90%
Фото: timer.od.ua

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг у четвер підвищила тариф на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% залежно від підприємства.

Про це повідомив голова НКРЕКУ Дмитро Вовк.

"Левова частка коригування (близько 90%) пов'язана з рішення Кабінету Міністрів щодо ціни на газ, інше - перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня єдиного соціального внеску, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, інше", - заявив він.

Підвищення тарифів призначено на 1 липня.

Вовк повідомив, що станом на 1 квітня відсоток обладнання житлофонду приладами обліку тепла сягає близько 60%. До 1 січня цей показник має збільшитися до 86%. "Чому не 100%? Тому що кілька підприємств не подають інвестиційні програми, в яких буде комерційний облік газу", - зазначив Вовк.

Голова НКРЕКУ додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

"Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо - серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи щодо "розшивки" вузьких місць з генерації і передачі теплової енергії з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст", - зазначив Вовк.

Нагадаємо, що Кабмін з 1 травня встановив єдину ціну на газ 6,9 грн за кубометр. Теплокомуненерго раніше платили всього 3 гривні за кубометр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram