ГоловнаЕкономікаБізнес

УЗ почала чистку підконтрольних підприємств від недобросовісних керівників

"Укрзалізниця" знайшла порушення в роботі чотирьох основних заводів галузі.

УЗ почала чистку підконтрольних підприємств від недобросовісних керівників
Фото: rbc.ua

Правління "Укрзалізниці" вирішило звільнити керівників чотирьох основних підприємств залізничної галузі.

Зокрема, прийнято рішення змінити керівний склад на Дніпропетровському тепловозоремонтному заводі, Запорізькому електровозоремонтному заводі, Гніванському заводі спецзалізобетону, Коростенському заводі залізобетонних шпал, повідомляють на сайті УЗ.

Причинами стали зловживання, виявлені за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств за 2015 рік.

"Наймасштабніші порушення виявлено на ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод". Так, підприємство завершило 2015 рік зі збитком 18,3 млн гривень. Незважаючи на збитковий фінансовий результат, завод на 18,8 млн грн перевищив витрати, затверджені фінансовим планом, що є порушенням п. 2 ст. 75 Господарського кодексу. Крім того, з порушенням законодавства завод самовільно залучив 29,9 млн грн кредитних коштів, за користування якими сплачено 425 тис. гривень відсотків", - сказано в повідомленні.

Також виявлено випадки значного завищення вартості ремонтів електровозів унаслідок виставлення рахунків за роботи, які не були фактично виконані. Крім цього, є факти безпідставного списання матеріалів на ремонти, порушень певних на підприємстві процедур при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг.

При цьому "Укрзалізниця" звертається до колективів підприємств із закликом продовжувати роботу, не саботувати її і виконувати свої безпосередні завдання.

"Організатори таких мітингів і протестів насправді мають на меті відстоювати інтереси не трудового колективу, а колишнього керівництва, яке, допустивши численні правопорушення, не бажає добровільно залишати свої пости", - уклали в УЗ.

Нагадаємо, 27 квітня працівники Запорізького електровозоремонтного заводу почали страйк у зв'язку з планованим звільненням керівника підприємства Олега Винника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram