ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін призначив нового директора "Укрпошти"

Переможцем відкритого конкурсу став Ігор Смілянський, який раніше працював у США.

Кабмін призначив нового директора "Укрпошти"
Фото: www.ukrposhta.com

Кабінет Міністрів у середу, 20 березня, призначив директором підприємства "Укрпошта" колишнього співробітника американського офісу аудиторської компанії KPMG Ігоря Смілянського.

Смілянський має 17 років досвіду у сфері стратегічного, управлінського і фінансового консалтингу, у т.ч. в провідних світових консалтингових компаніях. Зараз працює в Нью-Йорку (США), має досвід роботи в Україні (в банку ПУМБ) і інших країнах світу (США і Росії). Отримав ступінь МВА в Georgetown University і ступінь Juris Doctor в George Washington University Law School.

Його вибрали з 48 претендентів. Конкурс проходив у два етапи: спочатку заслухали всі конкурсні пропозиції, після чого в комітет із призначень подали чотирьох головних претендентів. У фіналі конкурсу Смілянський обійшов Харро Ван Граафейланда, Гінтаутаса Мажейку і Олександра Перцовського.

Серед перших кроків, які планує Смілянський на 2016 рік, згідно з його конкурсною презентацією, - затвердження довгострокової стратегії "Укрпошти", розгляд можливості приватизації 25% підприємства, реєстрація Поштового банку, зміна топ-менеджменту й організаційної структури, впровадження нової зарплатної системи, перегляд тарифів. Також він планує провести скорочення на пошті, щоб вивільнені кошти скерувати на підвищення зарплат тим, хто залишиться.

Смілянський володіє англійською, російською й українською мовами.

"Укрпошта" є національним оператором поштового зв'язку, який має більш ніж 11 тисяч поштових відділень. Раніше в.о. гендиректора був Ігор Ткачук.

Нагадаємо, що сьогодні також призначили нового директора "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram