ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко взяв участь у відкритті заводу Fujikura у Львівській області

"550 нових робочих місць - це лише перший етап"

Петро Порошенко взяв участь у церемонії відкриття заводу компанії "Фуджікура Аутомотив Україна Львів" під час робочої поїздки до Львівської області.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Президент нагадав про свою недавню зустріч із гендиректором японської компанії Fujikura Хорхе Гарсія, результатом якої і стало відкриття нового підприємства.

Фото: Прес-служба президента

"Під час офіційного візиту до Японії мені сподобався виступ керівників компанії Fujikura, які заявили, що їм ніколи, майже в жодній країні не було так комфортно починати свій бізнес, як в Україні, у Львівській області. Нехай ця подія стане потужним сигналом для всіх потенційних інвесторів, готових повірити в нашу країну", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що 550 нових робочих місць, створених завдяки початку роботи підприємства - це лише перший етап.

Порошенко також зауважив, що незважаючи на віддаленість Японії, ця країна є "одним із наших найбільших і надійних стратегічних партнерів". За його словами, японська допомога Україні загалом становить майже 1,9 млрд доларів.

Порошенко взяв участь у символічному запуску виробничої лінії, ознайомився з виробничими потужностями та поспілкувався з працівниками підприємства. У церемонії також узяли участь гендиректор Fujikura Хорхе Гарсіа і надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Шигекі Сумме.

Фото: Прес-служба президента

ТОВ "Фуджікура Аутомотив Україна Львів" - засновано в листопаді 2013 року японською компанією Fujikura Ltd. для реалізації інвестиційного проекту в Україні з виробництва автокомпонентів. Головним напрямом діяльності компанії є виготовлення кабельних мереж для провідних європейських автомобільних виробників відповідно до японських стандартів якості.

Нагадаємо, Японія відкрила Україні кредитну лінію на $269 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram