ГоловнаЕкономікаБізнес

"Електроважмаш" очолить француз

Переможець конкурсу раніше керував заводами Saint-Gobain

"Електроважмаш" очолить француз
Фото: conference-bg.com

Номінаційний комітет вибрав переможцем конкурсу на заміщення вакантної посади директора харківського заводу "Електроважмаш" Жана-Андре Барбозу.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

"На пост директора "Електроважмашу" вибрали Жана-Андре Барбозу. Громадянин Франції та Мексики, 42 роки. Понад 17 років досвіду роботи на керівних позиціях, в тому числі в країнах Східної Європи і СНД. Переважно відзначився, керуючи кількома заводами французької компанії Saint-Gobain, це одна з найбільших скляних компаній у світі. Керував трьома великими заводами", - розповів він.

Барбоза одружений з українкою, живе в Польщі.

Його вибрали з 38 претендентів. Конкурс проходив у два етапи: спочатку заслухали всі конкурсні пропозиції, після чого в комітет з призначень подали імена п'ятьох головних претендентів.

Завод "Електроважмаш" - один із найбільших заводів у Харкові, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України. Спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

Зараз посаду в.о. директора обіймає Дмитро Костюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram