ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес Азербайджану важко переживає девальвацію маната, - експерт

Підприємці намагаються адаптуватися до нових умов

Бізнес Азербайджану важко переживає девальвацію маната, - експерт
Фото: trend.az

Бізнес Азербайджану переживає шок після різкого падіння цін на нафту і девальвації місцевої валюти - маната. Але відчайдушно намагається перебудуватися. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів Олександр Дардалан, директор з маркетингу групи компаній Overall Management Group з головним офісом у Баку.

"У 2015 році [в Азербайджані] відбулися дві девальвації. І для населення, яке 15 років жило в ситуації стабільності, це неймовірний шок. Ринки обвалилися. Ринок впав удвічі, і не в манаті, а в перерахунку на долар. Я думаю, що до цього ніхто не був готовий. До того ж другу девальвацію провели 21 декабря... Сказати, що різдвяні продажі було зірвано - це нічого не сказати. У роздробі кажуть, що грудень рік годує. Тому зараз, з одного боку, країна виявилася, м'яко кажучи, не готова до такого потрясіння. З іншого боку, бізнес відчайдушно намагається перебудуватися. Дуже багато хто закривається. У Баку проживає половина населення країни, і весь бізнес там. І на вулицях величезна кількість закритих магазинів - не тільки магазинів електроніки, а й одягу, їжі", - розповів Дардалан.

При цьому різні види бізнесу відчули на собі кризу в різному ступені. Ресторани практично не втратили своїх клієнтів, кондитери відчули невелике падіння попиту, а продавці елетроніки відчули на собі кризу повною мірою. "Там просто катастрофа", - описав ситуацію топ-менеджер.

Нагадаємо, Азербайджан вирішив взяти участь у проекті Viking - транспортному маршруті з Європи в Азію в обхід Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram