ГоловнаЕкономікаФінанси

Голова "Хрещатика": ми боролися за банк до останнього

"Ми прагнули мати достатню підтримку з боку акціонерів. На жаль, цього не сталося"

Голова "Хрещатика": ми боролися за банк до останнього
Фото: xcitybank.com.ua

Голова правління банку Дмитро Гриджук заявив, що команда банку "Хрещатик" боролася за нього до останнього.

"Для збереження стійких позицій у неймовірно складних економічних умовах сьогоднішнього дня ми прагнули мати достатню підтримку з боку акціонерів. На жаль, цього не сталося. Докладаючи великих зусиль, ми боролися за банк до останнього. І сподіваюся, що не дарма, оскільки технологічний і головний - людський, професійний потенціал банку не втрачено", - цитують Гриджука "Українські новини".

Нагадаємо, в банк так і не надійшли обіцяні 100 млн грн від одного з ключових акціонерів - столичної влади, хоча ще наприкінці 2015 року рішенням Київради було анонсовано докапіталізацію "Хрещатика" на цю суму. Крім того, за інформацією Forbes, з банку раптово пішли такі стратегічні клієнти, як "Київводоканал", "Київпастранс", "Київський метрополітен" та інші. Втрата такого значного сегменту клієнтської бази відразу знизила ліквідність "Хрещатика" на 360 млн грн, що ускладнило його і без того непросте становище.

"Ми бачимо дуже організований вихід саме комунальних київських підприємств і організацій з цього банку. Я звернувся до Кличка з офіційним депутатським зверненням, щоб він надав інформацію, яким чином взагалі було прийнято це рішення, що так синхронно всі взяли і вийшли", - зазначив народний депутат, член комітету ВРУ з протидії корупції Ігор Луценко.

Такі дії київської влади, вважають експерти, могли бути продиктовані тиском з боку НБУ.

"Хрещатик" - успішний банк, і ще минулого тижня ми з Віталієм говорили про "Картку киянина", які ще додаткові функції в ній зробити, і навіть припустити не могли, що буквально через кілька днів він завалиться. Банк розвалився з вини НБУ, який вчасно не допоміг", - розповідає радник мера Києва Ігор Ніконов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram