ГоловнаЕкономікаБізнес

Липецьку фабрику Roshen розраховують продати у найближчі місяці

Російські та українські активи корпорації хочуть продавати окремо

Липецьку фабрику Roshen розраховують продати у найближчі місяці
Фото: pravo.ru

Липецька фабрика корпорації Roshen може бути продана у найближчі кілька місяців, повідомив Макар Пасенюк, керуючий директор інвестгрупи ICU, яка виступає одним із фінансових радників з питань продажу корпорації.

"Наразі є прогрес у переговорах щодо продажу активів Roshen у Росії і, можливо, угоду буде завершено у найближчі кілька місяців, на жаль, є багато непередбачених подій у майбутньому", - йдеться у письмовому коментарі Пасенюка для "Центру дослідження корупції та організованої злочинності" OCCRP.

Він зазначає, що економічна і політична ситуації в Україні за останні 18 місяців ускладнили можливість продажу Roshen Group. У зв'язку з цим фінансові радники пропонували різні варіанти, щоб прискорити процес продажу корпорації Roshen, в тому числі можливість продажу російських і українських активів окремо.

У результаті клієнт вирішив передати свою частку в корпорації у незалежний "сліпий" траст (blind trust), щоб дистанціювати себе від бізнесу у зрозумілий для західної спільноти спосіб.

Нагадаємо, про те, що корпорація Roshen виставила на продаж ВАТ "Липецька кондитерська фабрика" у Росії, у січні повідомляв генеральний директор і міноритарний акціонер Roshen В'ячеслав Москалевський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram