ГоловнаЕкономікаБізнес

Стокгольмський арбітраж став на бік Фірташа в позові проти ОПЗ

Голова ФДМ відкидає зрив приватизації заводу.

Стокгольмський арбітраж став на бік Фірташа в позові проти ОПЗ
Фото: tsn.ua

Стокгольмський арбітраж 31 березня задовольнив клопотання Ostchem Holding (входить у Group DF Дмитра Фірташа) і заборонив Одеському припортовому заводу до 31 серпня продавати свої необоротні активи.

Як повідомляє Group DF, мета звернення до арбітражу - повернення заборгованості ОПЗ за поставлений газ.

"Сума сформованого майже три роки тому боргу ОПЗ перед Ostchem Holding Limited (без урахування штрафів, пені й інших втрат) становить 193 млн доларів", - сказано в повідомленні.

Голова ФДМ Ігор Білоус у своєму Фейсбуці прокоментував рішення Стокгольмського арбітражу.

"Рішення суду щодо боргу ОПЗ перед Фірташем не має стосунку до приватизації... Стокгольмський суд заборонив відчуження необоротних активів ОПЗ. Ми продаємо акції, а не, наприклад, окремі будівлі або агрегати з виробництва аміаку. Рішення цього суду жодним чином не вплине на плани з приватизації ОПЗ і на процеси, які вже розпочато і які ніхто не планує зупиняти. Єдине, на що воно може вплинути, - це на наші наміри якомога швидше прийняти рішення щодо боргу ОПЗ перед Фірташем", - написав він.

Білоус також нагадав, що рішення Стокгольмського суду ще має бути підтверджене українським судами, а до тих пір є необов'язковим до виконання.

"І навіть після цього ОПЗ у разі необхідності може подати апеляцію. А ще краще - знайти можливість виплатити або реструктуризувати цей борг", - зауважив голова ФДМ.

Нагадаємо, Фірташ раніше заявляв про свою зацікавленість у придбанні ОПЗ. Завод планують приватизувати в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram