ГоловнаЕкономікаБізнес

Завгородній: Я маю намір продовжити реформу "Укрзалізниці"

Успіх необхідно розвивати, вважає екс-голова підприємства.

Завгородній: Я маю намір продовжити реформу "Укрзалізниці"
Фото: meta.ua

Колишній керівник ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Завгородній має намір перемогти в конкурсі на посаду голови правління цього підприємства, щоб продовжити розпочаті реформи.

Про це Олександр Завгородній заявив в інтерв'ю.

Він зазначив, що зроблено вже дуже багато, проте успіх необхідно розвивати.

"Було б нелогічно з мого боку відмовитися від можливості продовжити роботу, в яку вже вкладено стільки сил і часу. Моїй команді багато вдалося зробити за цей час, проведено низку структурних реформ. Саме держпідприємство перетворено в ПАТ, ми реструктуризували борги, налагодили системну роботу з міжнародними фінансовими інститутами, завантажили роботою всі наші підприємства. Дуже багато зроблено, дуже багато процесів запущено, і мені хочеться довести їх до повноцінного завершення", - каже Завгородній.

Він зазначив, що в результаті роботи його команди на "Укрзалізниці" зріс рівень безпеки, введено прозору систему закупівель і розпочато процес модернізації інфраструктури і системи управління. Особливо Олександр Завгородній наголосив на успішній реструктуризації боргів підприємства, яка не давала компанії розвиватися.

"Обсяг роботи проведено колосальний. Але головне - моя команда досягла результатів. Саме таких конкретних результатів, про які можна цілком гідно розповідати. Не поліпшили, наростили, реформували взагалі, а - за фактами. Перше - ми реструктуризували борги підприємства. Тобто отримали той самий перепочинок, який дозволить "Укрзалізниці" розірвати порочне коло, в якому вона перебувала багато років. Заробляємо мало, тому що інфраструктура застаріла, потребує модернізації. А на модернізацію немає коштів, тому що зароблене йде на виплати за боргами. А швидше віддати борги і вкласти в модернізацію ми не можемо, тому що мало заробляємо. Ось таке коло. Тепер ми з нього вирвалися і є шанс розвивати інфраструктуру, більше заробляти і потім легше розрахуватися за зобов'язаннями", - зауважив Завгородній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram