ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" замінив двох із п'яти членів правління "Укргазвидобування"

До складу правління увійшли Сергій Федоренко та В'ячеслав Чаус

"Нафтогаз" замінив двох із п'яти членів правління "Укргазвидобування"
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Збори акціонерів ПАТ "Укргазвидобування" 24 березня замінили двох із п'яти членів правління компанії.

Про це сказано в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє "Інтерфакс-Україна". До складу правління замість Олександра Сомова і Вадима Шленчака обрали директора з комерційних питань "Укргазвидобування" Сергія Федоренка та директора з корпоративних і загальних питань В'ячеслава Чауса.

Тож правління має такий склад: Олег Прохоренко (голова), виконавчий директор Олександр Романюк, директор з правових питань Олена Кобець (обоє увійшли до правління в грудні 2015-го), Федоренко і Чаус.

Прохоренко очолює "Укргазвидобування" з кінця червня 2015 року.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Нагадаємо, раніше народний депутат Михайло Головко заявив, що Прохоренко провів "радикальне" оновлення топ-менеджменту "Укргазвидобування", і тепер нове керівництво складається з колишніх співробітників держкомпаній Російської Федерації, причому багато хто з них має російське громадянство. Депутат вимагав перевірити громадянство керівника напряму закупівель товарів Андрія Токаря, начальника управління із закупівель товарів і послуг Андрія Глибоцького, директора з питань безпеки Григорія Супруна, радника голови правління Андрія Хоменка, а також директора з формування методології закупівель Романа Беляги. Саме Беляга, на думку Головка, здійснює "тіньове керівництво" газовидобувною компанією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram