ГоловнаЕкономікаФінанси

Global Finance назвав Альфа-Банк Україна найкращим банком в Україні у 2016 році Финансы

У дослідженні було визначено найкращі банки у різних регіонах світу

Global Finance назвав Альфа-Банк Україна найкращим банком в Україні у 2016 році
Фото: sravnibank.com.ua

Фінансове видання Global Finance опублікувало 23-й щорічний огляд світових банків - 2016 World's Banks.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби видання. 

У рейтинг увійшли банки, які надали краще обслуговування клієнтів "на глобальному, регіональному рівні та рівні окремих країн".

У дослідженні було визначено найкращі банки у різних регіонах світу: Північна Америка, Західна Європа, Північна Європа, Центральна і Східна Європа, Латинська Америка, Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Близький Схід і Африка.

Найкращим банком України видання визнало Альфа-Банк Україна.

Критеріями для визначення кращих банків є: зростання активів, прибутковість, стратегічні відносини, рівень обслуговування клієнтів, конкурентоспроможні ціни та інноваційні продукти. Крім того, використовувалися і суб'єктивні критерії, такі як думки аналітиків, банківських консультантів і інших людей, які мають досвід роботи у цій області. Також видання опитало своїх читачів з метою підвищення точності і надійності результатів.

«Ми посідаємо гідне місце на банківському ринку України як один із провідних гравців у роздрібному і корпоративному бізнесі. Визнання Альфа-Банку на міжнародній арені - це ще одне підтвердження наших досягнень. Роки ведення бездоганного бізнесу принесли свої дивіденди, адже репутація банку - це його найцінніший нематеріальний актив", - зазначив головний керуючий директор Альфа-Банку Україна Рушан Хвесюк.

Global Finance Magazine виходить з 1987 року і має у 180 країнах понад 50 тисяч передплатників: голів, президентів, генеральних директорів, фінансових директорів, керівників фінансами та інших спеціалістів фінансової сфери. Журнал аналізує найважливіші фінансові показники більш ніж 190 країн, проводячи дослідження з метою визначити кращі банки, що надають послуги в різних регіонах світу.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить у приватну інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції у низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах.

Власниками ABHH є Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, які проживають у Лондоні), Олексій Кузьмічов - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08 % (всі троє - громадяни РФ, які проживають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

За класифікацією НБУ входить до групи "банки іноземних банківських груп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram