ГоловнаЕкономікаБізнес

МінАПК показало громадськості претендентів на директора "Артемсолі"

До участі допущено 29 конкурсантів.

МінАПК показало громадськості претендентів на директора "Артемсолі"

Стан справ і проблеми на ДП "Артемсіль", а також перспективи розвитку підприємства обговорювали в четвер, 10 березня, в Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Відомство провело круглий стіл для учасників кадрового конкурсу на посаду директора компанії. Конкурсанти могли публічно висловити своє бачення вирішення проблем держпідприємства і презентувати стратегію його подальшого розвитку. Така публічна дискусія продемонструвала рівень компетенції і підготовки конкурсантів, пише

AgroNews.

Серед основних проблем "Артемсолі" модератор круглого столу, заступник голови робочої групи з приватизації держпідприємств Мінагрополітики Олексій Зубрицький назвав падіння фінансових показників, зростання дебіторської заборгованості, зниження експорту продукції і зношеність виробничих потужностей. Перелічені проблеми багато в чому є наслідком зловживань і корупційних дій колишніх керівників сольового монополіста. Завдання з виведення компанії з кризового стану ляже на плечі майбутнього директора, якого оберуть найближчим часом.

Незважаючи на те, що для залучення до участі в конкурсі професійних кризових менеджерів була організована широка інформкампанія, залучені ресурси великих роботодавців і рекрутингових компаній, рівень компетенції претендентів (окрім одиниць) залишив бажати кращого. Серед 29 конкурсантів, допущених до подальшої участі, на круглому столі лише кілька запропонували аргументовані варіанти вирішення проблем "Артемсолі" і стратегію її подальшого розвитку. Зокрема один з учасників конкурсу, громадянин Грузії і представник реформаторської групи Володимир Угулава впевнений, що "Артемсіль" сьогодні потребує гнучкого управління, а згодом її слід приватизувати. "Одним з основних напрямків роботи підприємства має стати освоєння ринків близького зарубіжжя. Сьогодні їх охоплення - лише 17%. Особливо це актуально в контексті диверсифікації ринків і відмови від ринку Росії. Виправити фінансову ситуацію підприємства також допоможе створення преміум-продукту. "Артемсіль" залишається монополістом, а отже, ресурси для розвитку є і їх максимально потрібно використовувати", - зазначив Володимир Угулава.

Зі свого боку перший заступник міністра і голова конкурсної комісії Ярослав Краснопольський закликав усіх учасників конкурсу особисто відвідати "Артемсіль" і ознайомитися з виробництвом, щоб переконатися у власній здатності очолити підприємство. Ця пропозиція була зроблена у зв'язку з тим, що більшість конкурсантів ніколи не були на підприємстві.

Раніше міністр Олексій Павленко заявляв, що Мінагрополітики не втручається в операційну діяльність підвідомчих держпідприємств, але при цьому жорстко контролює фінансові показники їхньої діяльності за квартальною звітністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram