ГоловнаЕкономікаБізнес

"Галпідшипник" заявляє про спроби рейдерського захоплення підприємства

Компанія є лідером у виробництві комплектуючих для різних галузей.

Компанія "ТД "Галпідшипник" заявляє про спроби рейдерського захоплення підприємства шляхом звинувачення в кримінальних злочинах і фінансуванні сепаратизму.

Про це йдеться в заяві компанії, яку опублікував УНІАН.

Компанія вважає, що наявність створеної ще 1997 року донецької філії, яка залишилася на тимчасово окупованій території, не є злочином.

Як сказано в заяві, протягом 2015 року компанія "ТД "Галпідшипник" надавала повну допомогу і сприяння правоохоронним органам України в масштабному розслідуванні і виявленні джерел фінансування сепаратизму. Розслідування стосувалося групи осіб, жителів Харкова і одного колишнього співробітника компанії зокрема. Суд, який відбувся наприкінці 2015 року, з'ясував усі обставини й у результаті кримінальне провадження було закрито в грудні 2015 року за клопотанням прокуратури Харківської області.

Тепер, заявляють у компанії, це досудове розслідування намагаються використати для дестабілізації ПП ТД "Галпідшипник", а у ЗМІ з'явилася інформація про нібито виявлені під час обшуку приміщень компанії докази ведення економічної діяльності в так званій "ДНР", незважаючи на те, що правоохоронці не виявили жодних матеріалів, про що свідчить відсутність будь-яких подальших претензій з їхнього боку.

"Ми бачимо у спотворенні юридичних фактів чергову спробу дестабілізувати і зупинити роботу компанії, дискредитувати і витіснити ТД "Галпідшипник" із вітчизняного ринку", - наголосив директор ДП "Галпідшипник" Олександр Тільман.

"У всіх регіонах, де працюють філії компанії або розміщені покупці та партнери ТД "Галпішипник", ми регулярно виявляємо нібито підроблені документи податкової звітності, сфальсифіковані листи, адресовані клієнтам тощо. ТД "Галпідшипник" працює виключно в правовому полі, допомагає українській армії і платить у повній мірі податки і збори до бюджетів усіх рівнів, є абсолютно прозорим для громадськості й органів державної влади, тому ми не вважаємо, що потрібно боятися виготовлених поспіхом підробок", - додав він.

Олександр Тільман повідомив також, що компанія поки що зібрала достатню кількість доказів ведення проти неї несумлінної конкуренції і спроб рейдерського захоплення, і найближчим часом ці матеріали будуть передані в Антимонопольний комітет, МВС, НАБУ, прокуратуру і суд. За його словами, принциповим питанням є не тільки захист ділової репутації компанії, важливо зупинити кримінальні злочини проти власності, які дискредитують українську державу.

Для довідки. ТД "Галпідшипник" - одне з найбільших стратегічних українських підприємств з комплексного обслуговування підприємств, організацій і фізичних осіб комплектуючими і технічною продукцією на ринках України та Республіки Молдова. Підприємство забезпечує продукцією всі основні галузі народного господарства: металургію, гірничо-збагачувальну галузь, сільське господарство, енергетику, морські порти, переробну промисловість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram