ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній власник Укргазбанку зламав базу даних Мін'юсту заради землі на 55 млн грн (оновлено)

Йдеться про Олексія Омельяненка

Колишній власник Укргазбанку зламав базу даних Мін'юсту заради землі на 55 млн грн (оновлено)
Фото: znedv.ru

Правоохоронці запобігли операції з відчуження майна Укргазбанку, у якому 95% акцій належить державі.

Під заставою у банку в Києві були дві земельні ділянки вартістю майже 55 мільйонів гривень.

"Один і з колишніх приватних власників банку і колишній заступник голови правління, зламавши базу даних, вивели майно з-під застави і зняли обмеження на його реалізацію. Діючи за дорученням від комерційних структур, ділянки яких були під заставою, зловмисники продали одну з них, а другу оформили в іпотеку", - сказано в повідомленні СБУ.

Правоохоронці домоглися повернення Укргазбанку права власності на земельні ділянки.

Вживаються заходи для притягнення до відповідальності організаторів угоди.

Нагадаємо, Укргазбанк раніше належав колишньому нардепу від ПР Василю Горбалю, його викупила держава під час кризи 2008-2009 років. Зараз Горбаль залишається одним із 20 міноритаріїв банку, він володіє 0,0002% акцій.

Оновлення. Горбаль у своєму фейсбуці пише, що йдеться про Олексія Омельяненка.

"Щоб одразу не було запитань і хибних висновків, мова йде про пана Омельяненка Олексія. "Героїчне" виведення з балансу банку будівлі на вул. Старонаводницькій. Всього лише 5000 м кв. Ім'я організатора відоме, ходить вільно Києвом, але правоохоронні активно шукають. Рік уже шукають", - написав він.

Оновлення. Сам Омельяненко заявив, що йому не відомо про жодні провадження СБУ щодо його бізнес-діяльності. Крім того, він вказує на наявність протиріч у вищевикладеній інформації.

"Наприклад, в повідомленні прес-центру СБУ йдеться про "дві земельні ділянки". Водночас автор фейсбук-повідомлення, на якого посилається LB.ua (Василь Горбаль - ред.), декларуючи таким чином звинувачення проти мене, заявляє про "будівлю на Старонаводницькій", - говорить Омельяненко.

"Далі автор вищеназваного фейсбук-повідомлення в коментарях приводить картинку нібито "витяги з кримінального провадження №42015100010000", де згадується "земельна ділянка №8000000000: 82: 034: 0005. Але Кадастрова карта України свідчить, що за вказаним кадастровим номером ні про одну ділянку або "будинок на Старонаводницькій" насправді не йдеться", - додав також він.

У зв'язку з цим Олексій Омельяненко вважає присутність свого прізвища в новині безпідставною через "явно недоказову і спірну інформацію".

Крім того, він зазначив, що між ним і Горбалем тривають давні судові тяжби щодо колишніх бізнес-відносин. Через що інформацію, надану Горбалем, Омельяненко називає маніпуляцією з метою тиску на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram