ГоловнаЕкономікаБізнес

Вищий адмінсуд підтвердив законність виділення землі під Bionic Hill

Компанія довела свою правоту за лінією як господарських, так і адміністративних судів

Вищий адмінсуд підтвердив законність виділення землі під Bionic Hill

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) в середу, 24 лютого, визнав правомірним рішення Київської міської ради про виділення земельної ділянки під будівництво інноваційного парку Bionic Hill.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Раніше законність виділення землі підтвердив Вищий господарський суд України. Таким чином компанія довела свою правоту за лінією як господарських, так і адміністративних судів.

"З огляду на сучасну політичну ситуацію і відсутність фантазії у деяких політиків, Bionic Hill не виключає спроб відновити «шоу», подавши заяву про перегляд попередніх судових рішень до Верховного Суду України. Компанія готова до такого розвитку подій, але сподівається, що попередній досвід змусить опонентів проекту відмовитися від знищення залишків інвестиційної привабливості країни і зайвих витрат енергії. Краще її направити на законодавчі ініціативи щодо поліпшення умов ведення бізнесу та захисту прав інвесторів", - зазначає прес-служба.

Компанія зазначає, що діє відповідно до законодавства України та має всі необхідні документи для реалізації проекту. Зокрема, державний акт на право власності на землю, позитивний висновок державної експертизи щодо проекту, дозвільні документи на будівництво, затверджений Київрадою детальний план території, який передбачає не тільки облаштування наукового містечка на місці розформованої військової частини №136, але і збереження розташованого поруч Біличанського лісового масиву. Територія інноваційного парку не належить до Біличанського лісу чи до будь-якого іншого лісового господарства або заповідника.

Нагадаємо, земельною ділянкою, на якій має реалізовуватися проект (загальна площа - 147,11 га), з 2009 року володів житловий кооператив "Жилбудсервіс", який як власник майна розформованої військової частини №136 за рішенням Київради отримав цю землю в приватну власність. У 2012 році Bionic Hill викупив кооператив і реорганізував його в ТОВ "Біоніка Ленд".

Київська міська державна адміністрація у березні 2012 року підписала меморандум про наміри, а в липні - угоду про наміри реалізувати Bionic Hill, після чого у 2013 році було проведено громадські слухання, а проект - узгоджено з відповідними підрозділами влади міста.

Концепцію BIONIC Hill презентують американські архітектори Бертон Міллер та Елізабет Шрів (Київ, 2013 рік)
Фото: bionic-hill.com
Концепцію BIONIC Hill презентують американські архітектори Бертон Міллер та Елізабет Шрів (Київ, 2013 рік)

У 2013-2015 роках за підтримки представників партії "Свобода" було ініційовано численні судові процеси, суть яких компанія розцінює як експропріацію землі інноваційного парку. Незважаючи на це, 5 лютого 2014 року правомірність рішення Київради про виділення території колишньої військової частини під будівництво інноваційного парку BIONIC Hill підтвердив Окружний адміністративний суд м.Києва. 4 серпня 2014 року аналогічного висновку дійшов Київський апеляційний адміністративний суд, 4 лютого 2016 року - Вищий господарський суд України.

Як повідомлялося, Bionic Hill - проект першого інноваційного парку в Україні, в рамках якого планувалося побудувати у Святошинському районі Києва на 147 га території колишньої військової частини наукове містечко на 35 тис. робочих місць з простором для інновацій, бізнесу і комфортного життя. Техніко-економічне обґрунтування Bionic Hill розробила компанія Ernst&Young.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram