ГоловнаЕкономікаБізнес

Мексика повернула судно "Чорноморнафтогазу" Києву, а не Криму

Подальшу долю "Титана-2" вирішуватиме Кабмін

Мексика повернула судно "Чорноморнафтогазу" Києву, а не Криму
Фото: vesselfinder.net

Мексика офіційно визнала право власності київського "Чорноморнафтогазу" на майно компанії, зареєстроване в Криму. Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу України".

Йдеться про краново-монтажне судно "Титан-2", яке з 2003 року знаходилося у бербоут-чартері у шведській компанії. У 2011 році вона здала його у субфрахт мексиканській компанії Oceanografia SA de CV. Деякий час тому компанія-орендар судна збанкрутувала, і судно заарештували фінансові органи Мексики.

За даними "Нафтогазу", тепер арешт знято, і подальшу долю судна має вирішити уряд України.

"Це перший випадок, коли уповноважений орган іншої країни офіційно визнав право власності ПАТ "ДАК "Чорноморнафтогаз", офіційно зареєстрованого у Києві, на майно колишнього "Чорноморнафтогазу". Це стало можливим завдяки спільним зусиллям НАК "Нафтогаз України", "Чорноморнафтогазу", посольства України в Мексиці і залученню мексиканських радників, які мають досвід у звільненні морських суден", - йдеться в повідомленні НАКу.

Зараз "Титан-2" знаходиться в районі мексиканського порту Сьюдад дель Кармен, унаслідок урагану судно сіло на мілину і отримало пошкодження.

Краново-монтажне судно "Титан-2" призначено для монтажу і демонтажу плаваючих бурових платформ і їхнього обслуговування. Воно належить публічному акціонерному товариству "Державне акціонерне товариство Чорноморнафтогаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram