ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ перевірить "Артемсіль" через низькі ціни для Росії

Міністр Павленко звернувся до Антикорупційного бюро та МВС

НАБУ перевірить "Артемсіль" через низькі ціни для Росії
Фото: osh13-soledar.at.ua

Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко просить Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Міністерство внутрішніх справ перевірити наявність зловживань на держпідприємстві "Артемсіль".

Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

"Мінагрополітики просить перевірити інформацію щодо можливі правопорушення під час реалізації технічної солі на ДП "Артемсіль". Зокрема, про незаконне заниження на держпідприємстві цін фірмам-посередникам на території України, зниження відпускної ціни під час реалізації технічної солі для Російської Федерації, надання привілеїв під час реалізації технічної солі одній фірмі і т.д.", - йдеться у повідомленні.

Цю інформацію виклали у програмі "Схеми" на "Радіо Свобода" від 5 лютого 2015 року.

У Мінагрополітики заявляють, що міністерство відразу зажадало пояснень від ДП щодо поширеної ЗМІ інформації і просить правоохоронні органи притягнути її до перевірок.

Фото: minagro.gov.ua

Фото: http://minagro.gov.ua

Нагадаємо, ДП "Артемсіль" є одним із найбільших виробників солі у світі. Виробнича потужність підприємства - понад 7 млн тонн солі на рік.

У липні 2014 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення передати "Артемсіль" Міністерству іфраструктури. Після цього трудовий колектив підприємства висловив категоричний протест проти такого рішення і звернувся по допомогу до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

У серпні 2015 року уряд повернув підприємство Мінагрополітики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram