ГоловнаЕкономікаДержава

В Україну прибула чергова партія антрациту з ПАР

79 тисяч тонн доставлено в порт "Южний"

В Україну прибула чергова партія антрациту з ПАР
Архив
Фото: port-yuzhny.com.ua

Балкер FYLA, завантажений 79 тисячами тонн енергетичного вугілля з ПАР (порт Річардс-Бей), прибув у порт "Южний" увечері в неділю.

Про це повідомляє прес-служба порту.

Запланований час на повне розвантаження - чотири дні. Вугілля перевантажать у вагони і залізницею доставлять на Трипільську ТЕС.

Це вже друге постачання південноафриканського вугілля. Першу партію в обсязі 168 тис. тонн доставив у порт балкер Bulk China 5 грудня 2015 року.

Україна в опалювальний сезон відчуває дефіцит антрацитного вугілля, який спалюють на теплоелектростанціях. Коксівне вугілля для цих цілей не підходить. Щоб вирішити цю проблему, Україна закупила антрацит у ПАР.

Постачання вугілля здійснюється за двосторонньою угодою між ПАТ "Центренерго" і міжнародним трейдером Mercuria Energy Trading SA (Швейцарія), укладеною у вересні 2015 року.

Нагадаємо, напередодні "Українська правда" написала, що під виглядом вугілля з ПАР люди, наближені до Віктора Медведчука, продають антрацит з окупованого Донбасу.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин розпорядився провести позапланові внутрішні аудити компаній "Центренерго" й "Укрінтеренерго" у зв'язку з появою цієї інформації.

Запаси вугілля на складах ТЕС станом на 4 лютого становили 2,185 млн тонн, в тому числі антрацитового - 861,3 тис. тонн (з них на Луганській ТЕС - 140,5 тис.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram