ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд визнав недійсним тендер "Укргазвидобування" через порушення

Суд визнав недійсним тендер "Укргазвидобування" через порушення
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

29 січня Господарський суд Києва розглянув позов компанії "Мостон Пропертіс Лімітед" до ПАТ "Укргазвидобування". Об'єктом суперечки стали результати тендерів "Укргазвидобування", проведені держкомпанією в серпні 2015 року із закупівлі спеціалізованого обладнання для видобутку газу, пише "Цензор".

Позивач стверджував, що процедура закупівель підлягає визнанню недійсною. Компанію було не допущено до участі в редукціоні "Укргазвидобування" (відкриті торги зі зміщенням ціни вниз). Так само оскаржувалася документація процедури закупівлі. На думку позивача, технічні вимоги до закуповуваного обладнання мали характеристики властиві для продукції його конкурента (одного з учасників-переможця тендеру - СЗАТ "Фідмаш"). Йдеться про тендер на поставку азотної, колтюбінгових і насосних установок для "Укргазвидобування".

Своєю чергою, юристи УГВ спиралися на протокол комітету з конкурсних торгів, згідно з яким компанія позивач була внесена до списку недобросовісних учасників. Причиною внесення до "чорного списку" від "Укргазвидобування" послужила конфліктна співпраця з "Мостон Пропертіс Лімітед" і невиконання ним попередніх контрактів.Зокрема, пунктів, що стосуються надання товаросупровідних документів і пуско-налагоджувальних робіт колтюбінгових установок (технологія використання гнучких безперервних труб, що дозволяє отримати доступ навіть у бічні та горизонтальні стовбури свердловин).

Під час судового розгляду було встановлено що, УГВ неправомірно відсторонила від участі "Мостон Пропертіс Лімітед", спираючись на протокол комітету з конкурсних торгів, що суперечить закону "Про особливості закупівель в окремих сферах господарської діяльності", зокрема в дослідно-промисловій розробці родовищ. Суд частково став на бік позивача і визнав неправомірними результати закупівлі спеціалізованого обладнання "Укргазвидобуванням" у компаній "Фідмаш" і KATT GmbH від 01.09.2015 р.

Нагадаємо, раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, обґрунтовуючи підвищення собі заробітної плати, заявляв, що компанія домоглася економічного ефекту, проводячи держзакупівлю на 600 млн. грн., за рахунок підвищення прозорості процедур під час проведення тендерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram