ГоловнаЕкономікаФінанси

"Газпром" почав підготовку до нафти по $20

Сценарій з ціною нафти $35 за барель уже розроблений

"Газпром" почав підготовку до нафти по $20
Фото: i-g-t.org

Російська транснаціональна корпорація "Газпром" готує сценарій свого бюджету з ціною нафти в $20-25 за барель.

Про це 1 лютого на Дні інвестора повідомив перший заступник керівника фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Ігор Шаталов, повідомляє ТАСС.

"Закладена в бюджет ціна на нафту $50 за барель була нижчою більшості прогнозів аналітиків, але ми паралельно зробили сценарій з ціною нафти $35 за барель ... Зараз ми ведемо роботу з аналізу сценаріїв з ціною нафти $25 і $20 за барель", - сказав він.

Як зауважив Ігор Шаталов, "Газпром" буде "максимально прагнути зберегти принцип фінансування інвестиційної програми за рахунок операційного грошового потоку".

Велике значення для холдингу мають "ефективне управління боргом, зниження валютних ризиків, стабільна дивідендна політика", додав представник "Газпрому".

Також він зазначив, що важливе значення відіграє девальвація рубля, яка "значною мірою згладжує ефект від зниження цін на нафту і газ".

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України оштрафував російську компанію "Газпром" на 85 млрд гривень за зловживання монопольним становищем. "Газпром" відмовився визнати штраф України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram