ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укррічфлот" заявляє про наявність конфлікту інтересів у голови ДПІ Подільського району Києва

Чиновниця раніше працювала в судноплавних компаніях.

"Укррічфлот" підготував і подав заяву в прокуратуру міста Києва з вимогою передати розслідування стосовно перевірки наявності конфлікту інтересів у керівника ДПІ Подільського району столиці в НАБУ. Про це повідомляє газета "Дзеркало тижня".

В АСК "Укррічфлот" заявляють, що з червня 2014 р. на посаду керівника ДПІ Подільського району столиці призначено людину, яка може бути зацікавлена у створенні штучних перешкод для діяльності компанії "Укррічфлот". Нинішня керівник ДПІ Подільського району Марина Твердохліб попередні 9 років до держслужби займала керівні посади в судноплавних компаніях, які є прямими конкурентами "Укррічфлоту". У перший рік своєї роботи новоспечена чиновниця ініціювала продовження термінів перевірки діяльності "Укррічфлоту", яка завершилася за кілька днів до призначення її на посаду, пише видання.

Після незаконного наказу Марини Твердохліб про продовження термінів перевірки "Укррічфлоту" її підлеглі "намалювали" заниження доходів АСК "Укррічфлот" у розмірі понад 100 млн грн, а також незаконно донарахували до сплати в бюджет податки та штрафні санкції на загальну суму 21 млн грн, йдеться в матеріалі.

За даними "Дзеркала тижня", незаконність дій Марини Твердохліб і її підлеглих підтверджується декількома рішеннями судів різних інстанцій. У результаті подачі численних скарг на незаконні дії податківців і судових позовів сума "недоплачених" податків скоротилася до 105 тис. грн. При цьому зазначена сума донарахованих податків (105 тис. грн) також може бути скасована, оскільки в цій частині судовий позов перебуває на розгляді судів і остаточне рішення не винесено.

Тож незаконними діями Марина Твердохліб і її підлеглі завдали "Укррічфлоту" збитку в розмірі 790 тис. млн грн, що є достатньою підставою для розслідування таких дій державного службовця відповідно до Кримінального кодексу, йдеться в матеріалі. Зазначають, що саме тому керівництво "Укррічфлоту" вимагає від державних структур, покликаних протидіяти кримінальним корупційним правопорушенням, проведення об'єктивної та неупередженої перевірки наявності конфлікту інтересів у роботі керівника ДПІ Подільського району м. Києва і причетності її до корупційних дій.

"Розслідування детективами НАБУ кримінального провадження стосовно Марини Твердохліб може стати своєрідним індикатором готовності влади карати чиновників за геноцид стосовно бізнесу та прихильності нашої держави євроінтеграційному курсу розвитку", - повідомляє "Дзеркало тижня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram