ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ і МЕРТ вирішили об'єднати зусилля, щоб привести PayPal в Україну

Каменем спотикання стало питання регулювання гаманців українців.

НБУ і МЕРТ вирішили об'єднати зусилля, щоб привести PayPal в Україну

Національний банк і Мінекономрозвитку вирішили скоординувати зусилля, щоб створити умови для виходу компанії PayPal на український ринок.

Про це повідомила в середу прес-служба Нацбанку.

Регулятор нагадує, що ще влітку 2015 року вніс зміни до положення про порядок реєстрації платіжних систем, щоб залучити в країну міжнародні компанії інтернет-платежів (такі як PayPal, ApplePay, GoogleWallet та інші).

У червні того самого року Мінекономіки відправило офіційний лист платіжній системі PayPal з пропозицією запустити офіс в Україні. Однак дотепер вихід компанії на український ринок не відбувся.

У середині січня член ініціативної групи приходу PayPal в Україну Ілля Кенігштейн у своєму фейсбуці повідомив, що каменем спотикання стало питання регулювання гаманців резидентів України, відкритих у PayPal. Тому що за нинішнім законодавством, українці не мають права отримувати кошти зі своїх закордонних рахунків.

Наступну зустріч із представниками PayPal заплановано на березень. На зустрічі "проясняться багато питань і стануть зрозумілими терміни запуску повноцінної роботи PayPal у нашій країні", - цитує Кенігштейна AIN.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram