ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойський і Пінчук уклали мирову угоду щодо КЗРК

Олігархи вирішили не доводити суперечку до суду

Коломойський і Пінчук уклали мирову угоду щодо КЗРК
Виктор Пинчук
Фото: Макс Левин

Олігархи Віктор Пінчук з одного боку та Ігор Коломойський з Геннадієм Боголюбовим з іншого уклали мирову угоду щодо Криворізького залізорудного комбінату.

Про це повідомляє BBC з посиланням на свої джерела.

Умови угоди не відомі.

Розгляд справи мав розпочатися у Високому суді Лондона 25 січня. Під час підготовки до судового позову адвокати Пінчука просили Високий суд Лондона прийняти до розгляду епізод, на їхню думку, свідчить про причетність Коломойського до вбийств.

12 березня 2013 року Віктор Пінчук подав до Високого суду Лондона позов проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з вимогою визнати, що відповідачі тримають акції Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) у довірчому управлінні на його користь, а також зажадав передати йому ці акції і компенсувати збитки. Пінчук домагається від Коломойського і Боголюбова більш ніж $2 млрд як відшкодування збитку. За словами позивача, Коломойський і Боголюбов отримали $143 млн за Криворізький залізорудний комбінат, однак у власність Пінчука підприємство так і не перейшло.

КЗРК - найбільше підприємство України з видобутку руди закритим способом і одне з найбільших підприємств Кривого Рогу. На КЗРК працюють понад 9000 осіб, які добувають 45% всієї агломераційної руди в країні, йдеться на сайті компанії. Ця руда використовується у виробництві металу.

99% акцій КЗРК володіє кіпрська компанія Starmill Limited (за даними системи розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів на 2 квартал 2015 року). У 2013 році український Forbes повідомляв, що цією компанією на паритетних підставах володіють група СКМ Ріната Ахметова і "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Чистий прибуток компанії за 2014 рік - 1,255 млрд гривень.

Нагадаємо, що раніше Коломойський і Пінчук дійшли мирової угоди у суперечці про виплату дивідендів у їхньому загальному феросплавному бізнесі.

Пінчук вимагав виплати 500 млн доларів дивідендів від прибутку так званого феросплавного холдингу (Нікопольський, Запорізький і Стахановський феросплавні заводи і Марганецький та Орджонікідзевський ГЗК), але погодився на суму близько 250 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram