ГоловнаЕкономікаБізнес

Представники АЗС назвали умови зниження цін на паливо

Падіння світових цін на нафту було компенсоване зростанням акцизів в Україні.

Представники АЗС назвали умови зниження цін на паливо
Фото: vladnews.ru

Зниження роздрібних цін на автомобільне паливо можливе, якщо падіння світових цін на нафту триватиме, а курс гривні до долара залишиться стабільним. Про це LB.ua заявили представники мереж KLO і ОККО.

"Ціни на паливо із підвищеним акцизом можуть знизитися, тільки якщо нафта продовжить падіння або залишиться на тому самому рівні, якщо валюта буде залишатися стабільною, а Національний банк вирішить проблему з продажем нам валюти і дасть можливість оплачувати товари", - пояснив В'ячеслав Стешенко, комерційний директор і співвласник мережі АЗК KLO.

"Спираючись на грудневі постачання, можна було очікувати зниження цін на початку січня. Але, на жаль, зниження світових цін на нафтопродукти було компенсоване збільшенням акцизів в Україні на моторне паливо з 01.01.2016 р. на 13% і змінами роздрібного акцизу в середньому на 70 коп/л. Якщо продовжиться падіння цін на нафту і курс національної валюти не буде падати, то можна очікувати з часом зниження цін на АЗК. Ми самі передусім зацікавлені в цьому, адже продавати паливо за високими цінами в сучасних економічних реаліях дуже складно", - прокоментував Василь Дмитрів, керівник департаменту маркетингу мережі АЗК "ОККО".

Докладніше про те, чому ціни на бензин в Україні не падають на тлі зниження світових цін на нафту, читайте в матеріалі Андрія Яніцького на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram