ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрспирт" підписав контракт на постачання спирту в Польщу

У держкомпанії прогнозують зниження активності споживачів на внутрішньому ринку

"Укрспирт" підписав контракт на постачання спирту в Польщу
Одно из предприятий "Укрспирта"
Фото: 112.ua

Державне підприємство "Укрспирт" підписало контракт на постачання польській компанії Destylacje Polskie 50 тис. декалітрів спирту.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії.

"Наша мета амбітна: за перший квартал цього року досягти обсягу постачань на зовнішні ринки не меншого, ніж за 2015 рік. Це дасть компанії не тільки прибуток, а й додасть віри у власні сили колективу. Нагадаю, що 2015 року на зовнішні ринки було відвантажено близько 200 тис. дал продукції", - зазначив заступник директора ДП "Укрспирт" Сергій Блескун.

За його словами, орієнтація на експорт важлива ще й тому, що у зв'язку зі значним підвищенням акцизного податку на спирт (+50%) прогнозують зниження активності споживачів на внутрішньому ринку.

Як повідомив Блескун, близько 80% продажів "Укрспирту" на внутрішньому ринку припадають на виробників лікеро-горілчаних виробів, що узалежнює добробут спиртової галузі від лікеро-горілчаної галузі. Збільшення частки експорту нівелює такі ризики.

Блескун також зазначив, що нарощування частки експорту - один із пріоритетів діяльності "Укрспирту" на 2016-2017 роки. Зараз тривають переговори про постачання технічного спирту в Польщу, спирту етилового - в Туреччину. Існують домовленості про відвантаження спирту етилового в Угорщину.

За словами екс-виконувача обов'язків директора "Укрспирту" Романа Іванюка, 2015 року на заводах ДП було вироблено на 25% менше спирту порівняно з 2014 роком. Збиток у 2014 році становив 550 млн грн, тоді як чистий прибуток у 2015 році - 300 млн грн.

Нагадаємо, на посаду директора "Укрспирту" претендують 23 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram