ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ домовилося з ДФС прискорити час оформлення вантажів у портах

Відомства вирішили інтегрувати свої інформаційні бази

МІУ домовилося з ДФС прискорити час оформлення вантажів у портах
Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Міністерство інфраструктури в п'ятницю домовилося з Державною фіскальною службою скоротити час, який витрачається на оформлення вантажів у портах.

Як повідомляють прес-служби відомств, для цього МІУ і ДФС налагодять обмін між інформаційними системами відомств і приберуть дублювання інформації про товари в контейнерах, яка подається морським агентом. При цьому спочатку спрощення митних процедур стосуватиметься вантажів внутрішнього і зовнішнього транзиту, потім почнеться впровадження таких правил для імпорту.

"Якщо раніше судно заходило в порт, і після цього митники починали процедури оформлення вантажів, які могли тривати по кілька днів, то зараз ми ставимо мету скоротити час на таке оформлення до нуля. Тобто проведення формальностей буде відбуватися ще до прибуття судна в порт. На товари, з якими відсутні ризики, бізнес зможе отримувати всі дозволи митниці відразу, також до прибуття судна в порт", - заявив міністр Андрій Пивоварський.

За словами голови ДФС Романа Насірова, потенційні ризики вантажів, які перетинатимуть кордон України, митники оцінюватимуть за допомогою автоматичної системи аналізу управління ризиками (АСАУР), а також з використанням програмно-інформаційного комплексу WCO CTS, розробленого Всесвітньою митною організацією (ВМО). Угоду з СОТ щодо збору, зберігання та обміну інформацією про вантажі (WCO CTS) підписали у липні цього року.

Нагадаємо, раніше Пивоварський заявив, що Кабмін зробив революцию в портах, і судна - без урахування митниці - обробляються по 15-20 хвилин, коли раніше це займало від 5-10 годин до тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram