ГоловнаЕкономікаДержава

G7 вимагає ухвалити бюджет і податкові поправки Мінфіну

Країни "Великої сімки" погрожують більше не давати Україні грошей

G7 вимагає ухвалити бюджет і податкові поправки Мінфіну
Фото: facebook.com/deutschebotschaftkiew/

Посли країн-членів G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія) зажадали від Верховної Ради ухвалити підготовлені українським урядом зміни до Податкового кодексу і проект бюджету на 2016 рік.

Про це йдеться в заяві послів.

"Цього тижня у Верховній Раді України відбудеться голосування щодо ключових елементів законодавства, в т.ч. державного бюджету на 2016 рік і доповнень до Податкового кодексу України. Посли країн-членів Групи Сімох ретельно спостерігають за цим процесом протягом останніх місяців. Ми схвалюємо і повністю підтримуємо зусилля уряду, зокрема міністра фінансів та її колег, стосовно досягнення дієвої домовленості, що відповідає реформаторським зобов'язанням України в рамках її програми співпраці з МВФ. Ухвалення збалансованого з фіскальної точки зору бюджету є життєво важливим для оздоровлення української економіки та стабільності, а також для подальшого надання фінансової підтримки міжнародними партнерами України", - сказано в ньому.

"Посли країн-членів Групи Сімох закликають депутатів Верховної Ради України підтримати пакет, запропонований урядом. Реформи, за якими Україна взяла на себе зобов'язання згідно з програмою її співпраці з МВФ, стануть вирішальним чинником відновлення економічної стабільності і повернення України на шлях зростання і процвітання. Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України до чіткого виконання своїх повноважень, щоб не ставити під загрозу цю програму", - додали посли країн "Великої сімки".

Нагадаємо, 18 грудня перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон висловив стурбованість реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та держбюджету-2016 і попередив, що МВФ може відмовитися від кредитування України.

Україна мала отримати 1,7 млрд доларів третього траншу ще в середині листопада, але не зуміла виконати вимоги фонду. До програми кредитування МВФ прив'язана фінансова допомога Україні з боку країн "Великої сімки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram