ГоловнаЕкономікаБізнес

Завод Григоришина зажадав відсторонити Deawoo від тендера "Укренерго"

ЗТР вирішив, що не зможе конкурувати з корпорацією

Завод "Запоріжтрансформатор" зажадав відсторонити Daewoo International Corporation від тендера "Укренерго" з закупівлі трансформаторів. Скаргу на конкурсну комісію ЗТР подав на адресу "Укренерго" та АМКУ, повідомив в.о. голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук у фейсбуці.

"Суть скарги - Daewoo допущено до другого етапу з порушеннями. Що вимагають - дивіться на фото, але і так зрозуміло - прибрати конкурента", - написав він.

Фото: facebook.com / Vsevolod Kovalchuk

Як ідеться у скарзі, у разі відсторонення Daewoo, ЗТР зможе конкурувати "з двома безпосередніми виробниками трансформаторного обладнання, а не з торговою корпорацією".

Нагадаємо, на скандальний тендер подали заявки п'ять компаній: ТОВ "ABB ltd" (Україна), ДП "Siemens Україна", ПАТ "Запоріжтрансформатор" Костянтина Григоришина, Daewoo International Corporation і полтавське ТОВ "Квант-Сервіс" (представник болгарського заводу Hyundai Heavy Industries Co).

До другого етапу тендера допустили всіх претендентів, окрім "Квант-Сервісу".

"Укренерго" планує купити 22 трансформатори. За неофіційною версією, тендер проводиться в інтересах Григоришина.

Компанія здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram