ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін визначився з новим керівником "Сумихімпрому"

Фірташа виганяють з одного з найбільших хімзаводів України.

Кабмін визначився з новим керівником "Сумихімпрому"
Фото: dmitryfirtash.com

Номінаційний комітет Кабінету Міністрів визначив переможця конкурсу на заміщення посади голови правління заводу "Сумихімпром". Ним став Димитрій Каландадзе, повідомила прес-служба Мінекономіки.

У професійній соціальній мережі LinkedIn людину з таким іменем вказано як власника грузинської компанії Agromax, яка постачає запасні частини, витратні матеріали та комплектуючі для тваринницьких господарств. У минулому він працював у видобувних компаніях JSC RMG Copper і GeoProMining.

"Сумихімпром" є державним підприємством, але операційний контроль над ним здійснював Дмитро Фірташ через керуючого санацією Ігоря Лазаковича.

ПАТ "Сумихімпром" - це ключове підприємство хімічної галузі України, виробляє фосфатні мінеральні добрива і входить до списку топ-100 найбільших державних підприємств. Основна продукція компанії - комплексні хімічні добрива (53% продажів) і діоксид титану (40% продажів). Підприємство виробляє близько 50 видів хімічної продукції, яку використовують у сільському господарстві, будівництві, лако-фарбовій промисловості та шкіряній і гумовій промисловості.

За 9 місяців 2015 року чистий дохід ПАТ "Сумихімпром" виріс на 42% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 2 млрд грн. За результатами роботи за 9 місяців 2015 року компанія стала прибутковою і відзвітувала про чистий прибуток у розмірі 51,7 млн грн порівняно з чистим збитком 59 млн грн за аналогічний період минулого року.

Це вже восьмий конкурс, проведений у Мінекономіки. Тривають ще п'ять: стосовно ДП "Регіональні електричні мережі", "Укрінтеренерго", "Антонов", "Укренерго", "Укрпошта".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram