ГоловнаЕкономікаБізнес

У Конгресі домовилися зняти заборону на експорт нафти зі США

ОПЕК вважає, що на цінах це не позначиться.

У Конгресі домовилися зняти заборону на експорт нафти зі США

Лідери Конгресу США досягли компромісу щодо законопроекту, який скасує заборону на експорт нафти, повідомляє агентство Bloomberg.

Республіканці контролюють обидві палати Конгресу, але не можуть прийняти комплексний законопроект про бюджетні витрати без підтримки демократів.

Демократи погодилися на зняття заборони на експорт нафти в обмін на виконання низки своїх умов.

Палата представників проголосує за комплексний законопроект у четвер і передасть цей законодавчий акт у Сенат.

Найбільші американські енергетичні компанії давно домагаються зняття заборони, запровадженої в період нафтового ембарго арабських країн у 70-х роках.

Генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі, втім, стверджує, що зняття заборони на експорт нафти зі США не позначиться на цінах.

"Чистий ефект від експорту американської нафти на ринок буде нульовим, - заявив він у вівторок, виступаючи в Нью-Делі. - Це не матиме впливу на ціни, оскільки США, як і раніше, є країною, що імпортує".

"Вони експортують якісь обсяги, але їм необхідно імпортувати ту саму кількість звідкись іще", - наводить його слова агентство Bloomberg. США можуть експортувати "легку" нафту зі сланцевих родовищ і продовжувати закуповувати за кордоном "важчі" сорти, пояснив голова ОПЕК.

У середу світові ціни на нафту знову знижуються. Котирування ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:00 впали на 0,4% - до $38,31 за барель. Ціна ф'ючерса на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на 0,75% - до $37,07.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram