ГоловнаЕкономікаДержава

Пропускна здатність імпорту газу зі Словаччини з 25 грудня зросте майже на третину

Замість 15млрд куб. м Україна може отримати за цим маршрутом 19,7млрд куб м газу на рік

Пропускна здатність імпорту газу зі Словаччини з 25 грудня зросте майже на третину
Фото: rian.com.ua

"Укртрансгаз"до 25 грудня 2015 року завершить роботи з пропускної спроможності маршруту, по якому імпортується газ із Словаччини. Пропускна здатність зростає на 31,7% - з 41млн куб. м на добу (майже 15млрд куб. м на рік) до 54млн куб. м (19,7млрд куб м).

Про це повідомляє агентство РБК-Україна.

За інформацією головного інженера компанії Ігоря Буряка, "до 25 грудня будемо готові ... Зі словацького боку - вони декларували, що завершать роботи до 1 грудня, але, я думаю, вони ще не готові", - сказав він.

Нагадаємо, 1 грудня 2015 року в рамках робочого візиту до Брюсселя міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив необхідність подальшого збільшення реверсних постачань газу в Україну з території держав-членів ЄС і закликав Брюссель вжити заходів з метою якнайшвидшого відкриття великого реверсу зі Словаччини.

Наприкінці листопада міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що реверсний газ в 2016 році буде коштувати менше 200 доларів за тисячу кубометрів.

Зараз російський газ коштує 227 доларів за тисячу кубометрів, на 25 листопада його закупівля була призупинена, бо європейські партнери продають його дешевше.

Нагадаємо, голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв впевнений, що Україна переживе зиму і без російського газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram