ГоловнаЕкономікаДержава

Новий кодекс знизить податкове навантаження на соціально незахищені верстви, - Бурбак

Депутат пообіцяв, що багаті почнуть платити більше

Новий кодекс знизить податкове навантаження на соціально незахищені верстви, - Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Оновлений проект Податкового кодексу Значно зменшує податкове навантаження на соціально незахищені верстви населення. Про це заявив глава фракції "Народного фронту" Максим Бурбак в середу в ефірі телеканалу "Україна".

"Уряд пішов на дуже великий компроміс разом із народними депутатами, які напрацьовували цей законопроект. Всі бачили, як відбувалася дискусія в суспільстві. І кілька ставок зменшили. Наприклад, ставка податку на прибуток була 20%, а наступного року буде 18%, а з 2017 року - 17%. Ставка податку на доходи фізичних осіб - 18% з наступного року, а через рік - 17%. Ставка ПДВ - 20% залишилася, але залишили 7% ПДВ на медичні препарати і залишили на один рік режим спеціального оподаткування (ПДВ) для аграріїв", - сказав він.

"Податкове навантаження значно зменшилося, і особливо це відчують незахищені верстви населення. Багаті почнуть платити більше", - підкреслив Бурбак.

Головна відмінність між урядовим законопроектом і комітетським, за його словами, - це дефіцит бюджету. В урядовому він становить 65 млрд грн, а в комітетському - цілих 200 млрд грн. "Ви знаєте, що Меморандум про співпрацю з МВФ, який підписав і президент, і прем'єр-міністр, передбачає, що дефіцит наступного бюджету не повинен перевищувати 3,7% ВВП. Це передбачено урядовим законопроектом. Звідки взяти 200 млрд грн, яких не вистачатиме, які будуть дефіцитом наступного бюджету? Це з утримання нашої армії, це з утримання Нацгвардії, це через підвищення соціальних стандартів? Звідки 200 млрд? Відповіді ми не почули", - підкреслив Бурбак.

Він також висловив упевненість, що голосування за Податковий кодекс і бюджет не затягнеться, оскільки на Національній раді реформ узгодили варіант Податкового кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram