ГоловнаЕкономікаФінанси

Першим заступником голови НБУ замість Писарука стане Яків Смолій

Зміни у правлінні регулятор називає плановими

Першим заступником голови НБУ замість Писарука стане Яків Смолій
Александр Писарук
Фото: bank.gov.ua/

Перший заступник голови Національного банку Олександр Писарук з 31 грудня звільняється. Про це повідомила прес-служба НБУ у четвер.

Глава НБУ Валерія Гонтарева назвала відставку Писарука плановою зміною.

"Олександр Писарук став справжнім прикладом самовідданості і служіння державі на шляху оздоровлення і розвитку української банківської системи - від прийняття непопулярних, але вкрай необхідних рішень щодо виведення з ринку неплатоспроможних банків, а також банків, які займалися протиправною діяльністю, до початку боротьби з однією з головних проблем банківської системи - кредитуванням пов'язаних осіб. На цьому шляху завдяки високопрофесійній роботі Олександра Писарука проведено стрес-тестування з подальшою рекапіталізацією найбільших банків, досягнуто значного прогресу у забезпеченні прозорої структури власності та розкритті кінцевих бенефіціарів українських банків, впроваджено законодавство щодо посилення відповідальності власників і керівництва банків за доведення банків до банкрутства", - сказала вона.

Писарук у свою чергу повідомив, що повертається "до міжнародної діяльності", оскільки вважає свою місію в НБУ виконаною.

Першим заступником Гонтаревої стане Яків Смолій, який зараз обіймає посаду заступника, а на його місце прийде Катерина Рожкова, зараз директор Департаменту банківського нагляду.

Нагадаємо, що Писарук до приходу в НБУ працював у ING Wholesale Banking.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram