ГоловнаЕкономікаБізнес

Яценюк запропонував "Укренерго" купити вугілля замість трансформаторів

На тендер подали заявки Григоришин і чотири світові виробники.

Яценюк запропонував "Укренерго" купити вугілля замість трансформаторів
Фото: google.com.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив профільним відомствам розглянути питання перенаправлення грошей, які зібрала НЕК "Укренерго" під трансформатори, на придбання вугілля.

Про це повідомив екс-член НКРЕКУ Андрій Герус у фейсбуці.

"Вчора ввечері прем'єр-міністр дав доручення розглянути можливість перенаправлення коштів, акумульованих "Укренерго" (а таких уже акумулювалося понад 1 млрд грн), на закупівлю вугілля. Вугілля на складах зараз на 20-30 днів роботи ТЕС, постачання з РФ і зони АТО повністю зупинено", - написав він.

Інформацію також підтверджує у фейсбуці т.в.о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук. Він зазначив, що, незважаючи на це, розкриття пропозицій у рамках тендера із закупівлі трансформаторів відбудеться, "а далі подивимося".

Він також повідомив, що на тендер подали заявки п'ять компаній: ТОВ "ABB ltd" (Україна), ДП "Siemens Україна", ПАТ "Запоріжтрансформатор" Костянтина Григоришина, Daewoo International Corporation і полтавське ТОВ "Квант-Сервіс" (представник болгарського заводу Hyundai Heavy Industries Co).

"Укренерго" планує купити 22 трансформатори. За неофіційною версією, тендер проводять в інтересах Григоришина.

Компанія здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram